Bygherre

Den rigtige samarbejdspartner

Kan du sige nej til laveste pris?

Alle strategiske partnerskaber starter med en bygherre der ønsker at gøre tingene anderledes.

En stor udfordring er at evalueringen af de virksomheder som ønsker at udfører en opgave i høj grad eller kun bliver bedømt på et kriterie, pris. I et strategisk partnerskab bruges der helt andre metoder til at fastlægge omkostninger og derfor skal bygherrens organisation være god til at bedømme om de virksomheder som de skal samarbejde er kompetente inden for en lang række områder.

Det er en opgave som er vanskelig at løse og som kræver at der bruges ressourcer og fokus på denne nye måde at vælge samarbejdspartnere.

Fakta om strategisk partnerskab

En udbudsform i vækst

0
mia. kr. udbudt
0
år siden det første
0
%-omsætningsvækst

Alle bygherre er forskellige. Det er enten i størrelse, krav eller struktur. For at det strategiske partnerskab får det største chancer for at blive en succes, skal i kunne sige hvad i ønsker og hvad der er vigtigt for jer som bygherre.

Værdier og mål

Er det den arkitektoniske kvalitet som er alfa omega? Eller er det at lejerne ikke ringer? Store eller små, alle de kriterier som i som bygherre har for om et byggeri lykkedes skal tages med, og de skal rangordnes efter hvad der er vigtigst og kommunikeres til de virksomheder i samarbejder med.

Der skal sættes målsætninger op og jeres samarbejdspartnere skal belønnes for at opfylde jeres krav. I skal også være kritiske og sørge for at de krav i stille faktisk er det der er de rigtige kriterier for jer.

Organisering

Når i arbejder i strategisk partnerskab skal der skabes en række kommunikationsveje som man ikke nødvendigvis har når man arbejder traditionelt. For det første så er der en portefølje som skal styres så den er med at skabe optimale betingelser for dem der deltager. Derefter er der det daglige ansvar med at koordinere og drive samarbejdet fremad og sidst men ikke mindst er der organisationen på det enkelte projekt.

Det er vigtigt at du som bygherre er klar til at indgå med kompetente medarbejdere og biddrage positivt på alle disse plan.

Hvornår skal man bruge hvilken kontrakt?

Hvornår er det bedst at bruge strategiske partnerskaber?

Har du spørgsmål eller kommentarer?